Ștefan Mușat
la data: 21.01.2023
75 vizualizări
Oamenii de știință au descoperit cum va reacționa o persoană la o întâlnire cu o creatură extraterestră
Contrar credinței populare, atunci când întâlnesc extratereștri, oamenii sunt mai predispuși să-i întâmpine decât să intre în panică, potrivit unui studiu recent al oamenilor de știință americani.
Personajul lui HG Wells din romanul științifico-fantastic Războiul lumilor a descris reacția lui la invazia marțiană astfel: „Frica pe care am simțit-o nu a fost frică rațională, ci teroare panicată”. Dar, în ciuda unor astfel de reprezentări neliniștitoare ale scriitorilor de science fiction ale întâlnirilor umane cu ființe extraterestre, în viața reală, oamenii sunt mai predispuși să le întâmpine cu brațele deschise decât să fie panicate.
Profesorul Michael Varnum de la Universitatea de Stat din Arizona a prezentat rezultatele studiului la conferința Asociației Americane pentru Avansarea Științei din Austin, Texas. El a explicat că munca sa este despre microbi extratereștri, deoarece pe aceștia este cel mai probabil să îi găsim primii (dacă găsim ceva).
Pentru a studia reacția publicului față de extratereștri, Varnum și colegii săi au analizat influența mass-media asupra descoperirilor care mărturisesc existența vieții extraterestre. Printre acestea se numără declarația NASA despre posibilitatea unei forme de viață microbiologice pe un meteorit marțian și rezultatele celui mai recent studiu al stelei Tabby.
Steaua lui Tabby este o stea din constelația Cygnus. Este situat la o distanță de 1480 de ani lumină de Soare. Schimbările anormale ale luminozității stelei au permis oamenilor de știință să propună o ipoteză despre existența unei civilizații extraterestre foarte dezvoltate acolo.
Cercetătorii au analizat, de asemenea, răspunsurile a 500 de participanți la un sondaj online din @toată lumea
Rezultatele au arătat că, în majoritatea cazurilor, oamenii au reacționat pozitiv la rapoartele despre viață extraterestră. Oamenii de știință notează că răspunsurile nu depind de vârsta, sexul și venitul respondenților.
Profesorul Lewis Dartnell, astrobiolog la Universitatea din Westminster, a fost pozitiv cu privire la rezultatele colegilor săi: „Este încurajator faptul că acest studiu arată că oamenii sunt probabil încântați de descoperirea vieții microbiene dincolo de Pământ. Este puțin probabil să întâlnim extratereștri inteligenți în galaxia noastră, dar există deja o serie de misiuni viitoare care vor detecta semne de bacterii pe Marte.”
Studiul este publicat în revista Frontiers of Psychology .
https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fpsyg.2017.02308/full
Dimensiune: 714 x 714
Mărime fișier: 38.06 Kb
Fii prima persoană care apreciază asta